hits

Massene er dumme

Når en kjent skuespiller går ut og kaller "massene" (det vil si deg og meg) dumme, er han enten dum selv eller så har han helt rett. Eller noe midt imellom..?

Jeg tror ikke jeg er alene om å av og til tenke at det er et stort overskudd av idioter der ute. Ordentlig dumme og udugelige noksakter. Mennesker som fungerer på et så lavt nivå at det er et mirakel om de noen gang klarer å lærer seg kunsten å knytte skolisser. Det er forresten ganske vanskelig, helt du har lært det. Og sånn er det jo med mye. Det Mr. Depardieu har helt rett i er at vi (massene) kan ha litt å gå på når det gjelder mental kapasitet. De aller fleste (meg inkludert) har potensiale til å lære og kunne mer. Til å ha større innsikt. Til å forstå verden bedre. Det krever bare litt mer innsats. Og et ønske om å bli et bedre menneske. Akkurat som å lære seg å knytte skolisser eller å spille gitar. Det ER vanskelig. Men, ønsker man det nok, klarer man det. I hvert fall godt nok til å slippe å snuble av gårde. (Gjelder både skolisser og gitarstrenger.)


En ganske gjennomsnittlig mann

Der Gerard D. tar helt feil, er når han argumenterer for at massene er dumme, fordi de ønsker noe annet enn han selv. Ved å søke statsborgerskap i Russland for å slippe å betale mer skatt, beviser han bare at han ikke bryr seg en døyt om massene. For det de trenger er at sånne som han bidrar til at flere enn de aller rikeste kan trives i landet han nettopp har desertert. Da er det han som er både dum og ikke så rent lite slem. Ikke alle er like heldige som Mr. Bignose. Han har til og med sluppet unna med å spille (kanskje) verdens dummeste tegneseriefigur. Som Obelix har han kanskje fått innsikt i hva det vil si å ikke forstå alt. Men, han glemmer at Obelix også gjør det han kan for å redde landsbyen sin. Hver gang! 

Alt er relativt sa Albert Einstein. Og massene er kanskje relativ dumme. Men, Gerard Depardieu og en rekke andre franske celebriteter har nok fått med seg relativt lite av det som skjer i Europa. For både der og i USA er ting i ferd med å gå relativt ettertrykkelig, på ræva. Lykke til i et av verdens mest hensynsløse land, griske Gerard..! 

Dnort

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dnort

Dnort

49, Sør-Varanger

Født i tullebukkens tegn i 1969. Pappa til Julianne og mannen til "Fruen". Bor i Kirkenes og jobber på kontor. Musikkoholiker og skriveavhengig. Har blogget siden 2005...

Kategorier

Arkiv