hits

America's Fønniest Hjemmevideos

I Norge har vi lover som beskytter enkeltindividet mot å bli uthengt i media. Om du snubler, slår deg og må på legevakta, er det ikke greit å vise det hele på TV. Vi verner også folk mot seg selv om de gjør noe dumt. Personvernet står sterkt i Norge. Men, slik er det altså ikke i landet der individets frihet står over alt annet.

Klart det har sin pris å prioritere "frihet" så høyt. Jo mer man vektlegger at alle kan gjøre som de vil, jo mer vil også bedrifter kreve det samme. Et hjerterått samfunn der fellesskapet ofres for idividets frihet til å tabbe seg ut gang på gang. Til slutt kan man ende opp som nylig i Florida, med et samfunn der bevepna borgervern ustraffa får skyte ned mistenkelige personer. I tillegg kan altså det hele vises på TV, pålagt en eplekjekk voice-over.


"Har du sett. Kasta av Hurtigruta på endeholdeplassen Kirkenes pga. for mye oppkast. Ja, da blir det langt å gå hjem..."

For de som synes det å le av andres ulykke er en god ide, er det bare å skaffe seg tilgang til f.eks. TV Norge kanalen MAX. På MAX får du visstnok actionfylt og uforpliktende underholdning. «Litt tøffere TV» er kanalens slagord. Det skal være sant og visst. Her er noe av det du kanskje snart får høre fra programlederen i Top 20 Countdown.

De 10 øverste i sedvannelig nedtellingsstil:

10. Katt på hett blikkfat: "Disse barna ønsket å teste hvor lenge katta tålte å være inne i mikrobølgeovnen. Heldigvis grep mor inn før det gikk galt. Barnehjem neste..?"

9: Våt, våtere, vannskrekk: "Bassengsfesten fikk uventet utfall for denne jenta. Eller gjorde den det. Å stille i toga og turban var bare en god ide så lenge hun holdt seg unna det våte element."

8. Finnes påskeharen likevel?: "Pappa kler seg ut og ovverrasker døtrene sine. Dette uventede påskebesøket glemmer de nok aldri. Ingen bukser var nok tørre etterpå..."

7. Den nakne sannhet: "Med skjult kamera avslører ektemannen hva postmannen egentlig leverer. Mor tar stadig imot samme store pakke..."6. Røyking ER skadelig: "Det var vel heller fallet ned fra bordet som skadet mest. Uten skadeforsikring i utlandet ble dette heller dyrt." 

5. Bestemor i trøbbel: "Det går fort for seg på russiske veier. Se opp babushka! Oisann, der røyk den pensjonen. Putin trenger nok de pengene mer en deg, gamlemor!"

4. I fyr og flammer: "Det kan være lurt å la brannvesenet gjøre jobben. Det fikke denne mannen erfare. Brent barn lukter ille, ikke sant...?"

3. Bom stopp for fallskjermhopp: "Alle fallskjermer har en reserve-fallskjerm. Det vil si, om du ikke velger å kjøpe billigversjonen. Denne karen ble litt flat da han fant det ut..."  

2. Hvor ble det av huset?: "Å leke med dynamitt innendørs er ikke så lurt. Spesielt ikke når den er ferdig ladet med fenghetter og det hele. Lurer på hva forsikringsselskapet sier til dette..?"

1. Terrortull: "Å spøke om hva man har tenkt å gjøre ombord i et fly, burde ikke disse skjeggebusene ha gjort. Spesielt ikke når andre hører på. Sikkerhetsstyrkene svarte med samme mynt. men, som man ser var det ingen spøk denne gangen..."
 

Nummer åtte har allerede blitt vist på TV. Faren hopper plutselig ut forran kjøkkenvinduet fra yttersida, ikledd fullt harekostyme. De to døtrene skrek som besatt. Det går en svært tynn linje mellom lett skremming og å skape varige traumer. Mulig det er litt lenger til noen av de siste går gjennom det løvtynne filteret til dette programmet. Men, slik det utvikler seg er det nok ikke å veldig lenge til. 

DnortStikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dnort

Dnort

49, Sør-Varanger

Født i tullebukkens tegn i 1969. Pappa til Julianne og mannen til "Fruen". Bor i Kirkenes og jobber på kontor. Musikkoholiker og skriveavhengig. Har blogget siden 2005...

Kategorier

Arkiv