hits

Uvær

Ikke alt vær e vær. Nokka av det e tilsynelatende det motsatte av vær. Men, e det uvær, kan man uansett værstatus gjøre anna enn å sitte hjemme og klage på det.

En tur ut i uværet e å anbefale. Det e slett ikke sikkert at uvær bringe utur. En uttur har en klar helsegevinst. Så da kjørte vi en søndagstur til Grense Jakobselv. For der e uværet mer vær og verdt å oppsøke. Der e det fint uansett vær eller uvær.


Skarveskjær

Skarven bryr sæ lite om været. Kan hende han ser litt i været, men for han e været ikke nokka være eller ikke være. I tillegg e han jo kjent for å være en uværsfuggel. Og når båra bryt og vaske over skjæret, trives skarven. Da vet han at det e lettere å komme sæ usett i vannet og skarve i sæ småfesken som svømme rundt skjæret. 


Uværsmolo

Der ute ved Grensen kommer du litt nærmere innpå været. Ja, det e nesten ikke grenser for kor mye vær det kan bli der. Og sku du stå utpå moloen på feil tidspunkt kan du faktisk risikere å få dela av den over dæ. Men, da snakke vi nok om at det e ordentlig uvær. Såkalt ekstremvær. Havet vaske gjerne en stein eller to oppå moloen. Og vi snakke da om steina som veie over ett tonn. Den moloen blir man nok aldri helt ferdig med å bygge.


Strandlunsj

Besøkende har ei stor sandstrand å boltre sæ på. Og enkelte dristige sjeler har til og med bada der. Vi holdt oss på land og studerte heller kordan elva på sin vei til havet, hadde laga sæ vei i sanda. Et evighetsprosjekt det også. Sjøl om vi gjorde et forsøk på å forkorte veien for den med et lite vannreguleringsprosjekt. Det va ellers en fortreffelig plass å ta lunsj. En litt våt uværslunsj.


Irishumle

Ja, det begynne å bli ei stund siden vi i Kirkenes hadde godt vær. Humla har for lengst gått i hi. (Eller kor den no blir av på vinteren.) De fleste blomsteran har vissna. Og dem som enda står, må no tas inn. Frosten har nemlig meldt sin ankomst denne uka. En sommer er over...

 

Høstlig hilsen

Dnort

 


Forfattaren sjølv

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dnort

Dnort

49, Sør-Varanger

Født i tullebukkens tegn i 1969. Pappa til Julianne og mannen til "Fruen". Bor i Kirkenes og jobber på kontor. Musikkoholiker og skriveavhengig. Har blogget siden 2005...

Kategorier

Arkiv