hits

Kor i avisa finn du kor i avisa..?

Overskrifta e fra Facebook og kan på nåværende tidspunkt ikke besvares. Avisa e ikke kommet ut enda. Men, det er like før.

Æ har jo vært med i kor ei stund. Sangkoret Crescendo har benytta sæ av min dype bass i snart tre år. Og for at koret skal ha nokka å gjøre, e det jo viktig at man får nokken sangoppdrag. Og det får vi stadig fler av, i ulike sammenhenga. Og litt av grunnen e en ganske så aktiv markedsføring på nevnte facebook. Samt i avisa, som vi altså har en sak i igjen. Foreløpig e det bare lokalavisa Sør-Varanger Avis som skriv om oss.Koret har mange fler medlemma enn det e på bildet. Faktisk e vi godt over 50 når alle e med. Han Thorvald i bakgrunnen e ikke med. Men, siden koret satser en del på kulturutveksling med bl.a. Russland og Finland, e han å betegne som (stein)støttemedlem. Thorvald Stoltenberg e Barentsregionens far. Og va i mange år sentral i alt som hadde med Barentssamarbeid å gjøre.
Han blir stadig invitert opp til Kirkenes når det e konferansa og festivala som har med Barentsregionen å gjøre. Og når den NATO-entusiaten av en sønn som han har, va med på å sluttføre forhandlingan om delelinja mellom Russland og Norge, e det jo ikke rart om Stoltenberg-navnet står sentralt i Barentssamarbeidet. Crescendo har sunget for dem begge. Samt en masse prominente viktigpera.Men, for å kunne synge bra må man øve, masse. Og for å kunne konsentrere sæ ordentlig om det, dro vi i helga som va, utenlands. Ikke lenger enn til Ivalo i Finland som "bare" e 3,5 tima unna. Det vil si 4,5 tima, inkludert tisse- og røykepausa. Dirigenten vår Sigrid Sæterhaug styrte det musikalske i Ivalo. Med ett unntak. Karaoken på hotellet va det ingen styring på. Og kor musikalsk den va, kan sikkert diskuteres. En livat gjeng e det. Og det sosiale e selvfølgelig viktig når man kommer sammen.Bare det å få sett en livsviktig fotbalkamp på en ikke alt for stor mobiltelefonskjerm, kan være riktig så sosialt og trivelig. Første kamp til han Klopp og allting. Vi e flere Liverpoolfæns i koret. Siste del av kampen måtte vi likevel stå over. Da va det klart for mer øving. Men, man sjekka likevel ståa underveis. VGLive.no e fin til sånt. Evnen til å gjøre mer enn en ting samtidig e det slett ikke bare kvinnfolkan som har. Selv en fotballidiot kan det...

Om du ser nøye etter ser du en liten sangfugl øverst i is-bildet over. Og som den kan man jo føle sæ litt fanga. 50 tima kortjeneste tar på, uansett kor mye korartigheta man har fått med sæ. Kanskje spesielt fordi man har så mye artig på en gang. Da e det godt å komme hjem og ta badstu med familien. Og som en bonus fikk dem lære en ny klappe-plystre-greie som koret no skal ha med på tirsdagens forestilling på Grenselandsmuseet. Ikke alt må synges når Crescendo opptrer.

Dnort


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dnort

Dnort

49, Sør-Varanger

Født i tullebukkens tegn i 1969. Pappa til Julianne og mannen til "Fruen". Bor i Kirkenes og jobber på kontor. Musikkoholiker og skriveavhengig. Har blogget siden 2005...

Kategorier

Arkiv