hits

No livnar det nesten i lundar

Mørketida er over. Sola har vært innom og vist seg flere dager på rad nå. Men, det er så KALDT!

En smule solhungrig kan man jo bli etter nyttår. Når soldagen nærmer seg begynner forventningene om varmere vær å melde seg. Men, klarvær betyr også kulde. Så jo mer man ser av sola, jo kaldere blir det! I hvert fall nå i begynnelsen. Og det er det jo ikke alltid at man husker.


Godt påkledd soltilbeder

Så når man skal ut og titte på sola bør man være godt kledd. Ull innerst og stor tåleranse for kløe hjelper. I går sto det soldag på Julianne sin timeplan. Samtidig sto det -27 på termometeret. Noe hun selv med en viss ironi kommenterte som så: "Omtrent like varmt som i fjor på samme dag..." Og jo, det ble visst en svinkald affære. Så kaldt at de minste barna ikke fikk lov til å bli med på turen til høgda der man kan se sola.

Jeg tråkka meg til nærmeste høyde sist søndag og fikk med meg dette sjeldne fenomenet. Sola altså. Man kan jo ønske seg noe når man ser sola. For gammel folketro sier at det er lurt. Jeg ønsket fred mellom Tyrkia og kurderne i Syria. Så får vi testet om det er hold i folketroa...


Sola viser seg 210118

Før sola viser seg på himmelen igjen, skinner den jo på den fra undersida. Det er nesten finere enn når den titter fram selv. Søndag 14. januar gikk vi en sein tur opp Sandnesdalen og fikk med oss et rosa landskap. Manglet bare noen enhjørninger til de to prinsessene jeg hadde med.


Enhjørningene glimrer med sitt fravær

Kulde og frost kan jo være plagsomt. Men, det hjelper jo litt å kle seg godt. Også å få fiksa varmesystemet i huset, som vi nylig gjorde, i grevens tid. Ellers er jo frost ikke bare en fin film, men også vakkert i naturlig form. En skitur ut i frossen skog kan anbefales. Der står bilder fra eventyrene tett i tett. (Bortsatt fra en total mangel på enhjørninger også der.)


Eventyrprinsesser i fortrollet skog

Det stemmer altså ikke at det livnar i lundar her i Kirkenes. Ikke riktig ennå. Først må den verste spikfrosten gi seg. Og så må det slutte å sny. Det gjør det i dag. Men, det betyr i hvert fall mildere vær. Sånn ca. -9 som det er i dag.

Dnort

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dnort

Dnort

49, Sør-Varanger

Født i tullebukkens tegn i 1969. Pappa til Julianne og mannen til "Fruen". Bor i Kirkenes og jobber på kontor. Musikkoholiker og skriveavhengig. Har blogget siden 2005...

Kategorier

Arkiv